Sapi Med

Epo Flier

Epo Flier

Notranji Delorme postopek je vizualna kontrola, ki se uporablja v trenutku interveniranja, če se pojavi težava defekacije zaradi rektalne zamašitve.

Epo Flier je namerno realiziran kit za optimalno interveniranje v slučaju rektalne zamašitve. Naprava je sestavljena iz treh delov: iz anus-skopske naprave s premerom od 34,3 mm, s flanšo in z režo, iz vrtalnika za uvajanje in iz ventila z okencem, ki se premika, kot se premikajo galebova krila.

Bolnik leži v litotomskem položaju, dobi epiduralno anestezijo, ki se vstavi v anus-skopsko napravo, sname se vrtalnik in se pritrdi v perineju flanša s šivi. Preko anus-skopske naprave in obračajočega ventila se infiltrira rektalna pod-sluznica z raztopino sline in z adrenalinom 1:200.000. Napravi se okrogli vrez sluznice od 2 centimetra nad linijo z zobci, sluznica se mora izsušiti od 8 do 15 cm z ozirom na rektalno zamašitev ali zdrka danke. S pomočjo obračajočega ventila se nadaljuje s plikaturo krožnih rektalnih mišic tako, da se analno področje razdeli v štiri kvadrante (sprednjo, zadnjo, desno in levo stran).

Napravi se prvi šiv 2-0 z materialom, ki se absorbira noter 12 ur. Šiv mora vključiti distalni rob sluznice; nato se nadaljuje vertikalno, vse dokler se ne doseže proksimalni rob sluznice. Nadaljuje se znotraj cilindra sluznice pod sluznice in se napravi prve štiri šive. Napravi se ponovna plikatura v preostalih prostorih (2 ali 3 šiva v vsakem kvadrantu). Tako se v obliki “meha” skrajša rektalna mišična stena, se korigira rektalno-analna zamašitev in se približa rob distalne in proksimalne sluznice.

Včasih so potrebni dodatni sluznični šivi za izpopolnitev anastomoze. V tem postopku se lahko uporabi tudi plastika za podporo mišic, če so prisotne rektalne hernije tipa IIIII.

Medikem Ravne na Koroškem

+386 (0)2 82 18 210

ravne@medikem.si

 

PE Prežihova 22,
2390 Ravne na Koroškem

Več

Medikem Slovenj Gradec

+386 (0)2 88 43 555

slovenjgradec@medikem.si

 

Glavni trg 44,
2380 Slovenj Gradec
NOVA LOKACIJA!

Več

Medikem Muta

+386 (0)2 87 61 955

muta@medikem.si

 

PE Glavni trg 46
(Zdravstvena postaja)
2388 Muta

Več

© 2016 Medikem d.o.o.